Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

Παρακολουθείστε την στο κανάλι της Fixygon στο Youtube
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1/5/2021

Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για σχεδόν κάθε σας ανάγκη

Τρεις μήνες εγγύηση σε κάθε επισκευή

Κορυφαία ελληνική παραγωγή animation

Απομακρύνεται πτηνά και τετράποδα ζώα από τις καλλιέργειες σας με τον δημοφιλή repeller υπερήχων της Fixygon
Κυκλοφόρησε Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Υπερσύγχρονο εργαστήριο επισκευής και κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών

Ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο animation studio. Πανίσχυρο workstation ακόμα και για την πιο απαιτητική παραγωγή.

Χρήση εφαρμογών ανοιχτού κώδικα από τη Fixygon σε λίγο καιρό

 Σε εγκατάσταση και χρήση προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα αποφασίζει η Fixygon να περάσει από τις αρχές του 2018. Όλες οι εφαρμογές που θα τρέχουν στους υπολογιστές της θα είναι δωρεάν από αυτές που θα μπορεί ο καθένας να κατεβάσει και να τρέξει χωρίς καμία άλλη υποχρέωση. 

Με λίγο έρευνα που έκανα επάνω στο θέμα, βρίσκω προγράμματα επαγγελματικών προδιαγραφών τόσο για τις εργασίες σε ηλεκτρονικές κατασκευές όσο και σε εργασίες κινηματογραφικών παραγωγών που ασχολείται η επιχείρηση.

Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά και τα αναφέρω παρακάτω από Enterprisersproject:

Ευελιξία

Ο ανοιχτός κώδικας επιτρέπει την τεχνολογική ευελιξία, προσφέροντας πολλαπλούς τρόπους για την επίλυση προβλημάτων και βοηθά την επιχείρηση να μην αντιμετωπίζει εμπόδια επειδή κάποια λύση ή τεχνολογική ανάγκη της δεν παρέχεται από κάποιον προμηθευτή. Αντί οι επιχειρήσεις να περιμένουν από τους προμηθευτές λογισμικών να υλοποιήσουν και να παρέχουν μια λύση, δημιουργούν τη λύση στις τεχνολογικές τους ανάγκες, η οποία τις περισσότερες φορές είναι πολύ καλύτερη.

Ταχύτητα

Οι επιχειρήσεις σύντομα θα ανταγωνίζεται και ως προς την ταχύτητα εύρεσης τεχνολογικών λύσεων, αν δεν το κάνουν ήδη. Ο ανοιχτός κώδικας διευκολύνει την ταχύτητα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του ανοιχτού κώδικα είναι η ικανότητα που δίνεται στις επιχειρήσεις να εγκαθιστούν λογισμικό άμεσα, να αποφασίζουν αν μπορούν να λύσουν το επιχειρησιακό πρόβλημα, και να παράγουν αξία αμέσως. Από τη στιγμή που θα το αποφασίσουν, θεωρείται δεδομένη η επαγγελματική υποστήριξη για τα προϊόντα ανοιχτού κώδικα απο εκατοντάδες εξειδικευμένες εταιρείες και επαγγελματίες συμβούλους. Αυτό δίνει την ευελιξία και την ταχύτητα σε μια επιχείριση να ξεκινά γρήγορα και χωρίς μεγάλο κόστος, με την προοπτική να αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα, με πλήρη υποστήριξη των σύγχρονων τεχνολογιών και χωρίς να πρέπει να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια του ιδιόκτητου λογισμικού.

Αποτελεσματικότητα ως προς το κόστος

Ο ανοιχτός και ελεύθερος κώδικας είναι περισσότερο αποτελεσματικός ως προς το κόστος σε σχέση με τα κόστη αντίστοιχων ιδιόκτητων λογισμικών. Οι λύσεις ανοιχτού κώδικα όχι μόνο είναι πιο φτηνές σε σχέση με τις ισοδύναμες κλειστού κώδικα,  αλλά  τις περισσότερες φορές παρέχουν αυξημένες δυνατότητες και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ξεκινούν από χαμηλό επίπεδο κόστους και να αναπτύσσονται. Με δεδομένο ότι συχνά οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν θέματα στενότητας πόρων, είναι λογικό να αναζητούν λύσεις ανοιχτού κώδικα, που ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες τους.

Ασφάλεια πληροφοριών

Το εμπορικό ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό κυριαρχεί στο τομέα της Ασφάλεια Συστημάτων Πληροφορικής. Η ανταπόκριση και η παροχή λύσεων της κοινότητας ανοιχτού κώδικα στα προβλήματα ασφάλειας των λογισμικών της είναι αρκετά υψηλή. Το ότι μπορεί να αναγνωρίζει και να επιλύει προβλήματα μόλις αυτά ανακύψουν είναι το πιο βασικό πλεονέκτημα του ανοιχτού κώδικα, σε σχέση με τους περιορισμούς του κλειστού κώδικα σε ένα ιδιόκτητο περιβάλλον, όπου λίγοι το ξέρουν όσο η εταιρεία που το ανέπτυξε και το προμηθεύει.

Προσέλκυση καλύτερου ανθρώπινου δυναμικού 

To λογισμικό ελεύθερου και ανοιχτού κώδικα, δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προσελκύουν εργασιακά διαρκώς το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις ΤΠΕ και τους πιο ικανούς μηχανικούς λογισμικού. Πολλοί προγραμματιστές που εργάζονται στις επιχειρήσεις,  δημιουργώντας και δημοσιοποιώντας τα δικά τους έργα ανοιχτού κωδικα έχουν την ικανότητα να αλληλεπιδρούν τεχνολογικά με άλλους επιστήμονες έξω από την επιχείρησή  για την ανάπτυξη λύσεων, προσελκύοντας έτσι προγραμματιστές με τα ίδια ενδιαφέροντα να συνεργαστούν και να αναπτύξουν από κοινού κώδικα και τεχνολογικές λύσεις για τις επιχειρήσεις.

Κόστος συντήρησης

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ανοιχτού κώδικα είναι η συμμετοχή της κοινότητας στη διαρκή συντήρηση και βελτίωση του υπάρχοντος κώδικα. Αντί μια επιχείρηση να στηρίζεται τεχνολογικά και να επενδύει αναπτύσσοντας μια εφαρμογή που πρέπει να την διατηρήσει μόνη της, μπορεί να μοιράζεται με τη κοινότητα τα πολλαπλά κόστη της συντήρησης και ανάπτυξης των εφαρμογών.

Το μέλλον

Ο ανοιχτός κώδικας αποτελεί το μέλλον στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Οι  διαδικτυακές εφαρμογές, οι κινητές εφαρμογές, οι  cloud λύσεις είναι κατά κύριο λόγο αναπτυγμένες σε υποδομές ανοιχτού κώδικα. Μερικά λογισμικά όπως τα λογισμικά διαχείρισης δεδομένων σε εφαρμογές Big Data,  Map Reduce, Hadoop NoSQL, κ.α. και τεχνολογίες που επιτρέπουν την παράλληλη επεξεργασία δεδομένων σε μεγάλη κλίμακα είναι διαθέσιμες μόνο σε ανοιχτό λογισμικό. Οι αρχιτεκτονικές του μέλλοντος είναι περισσότερο πιθανό να βασίζονται σε ανοιχτό λογισμικό, όπως είναι σήμερα οι λύσεις για κινητά τηλέφωνα με την πλατφόρμα Android, οι διαδικτυακές λύσεις, όπου η πλειοψηφία των δικτυακών τόπων βασίζεται σε τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, και οι λύσεις cloud, οι οποίες σχεδόν όλες, με εξαίρεση το Microsofts cloud, είναι επίσης βασισμένες σε ανοιχτό λογισμικό.

Πηγή: Enterprisersproject

Ήδη η Fixygon χρησιμοποιεί προγράμματα ανοιχτού κώδικα για εγγραφή κειμένου, μορφοποίησης του και σχεδίαση ηλεκτρονικών πλακετών, ενώ από τα μέσα Νοέμβρη 2017 θα αρχίσουν οι έρευνες για προγράμματα παραγωγής και επεξεργασίας video κινουμένων σχεδίων, ώστε να αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα, με το τέλος της κινηματογραφικής μας παραγωγής “Η αγάπη και το μαγεμένο δάσος“.

FIXYGON
Χαράλαμπος Καρκαλέτσης

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.