Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών

Κορυφαία παραγωγή γραφικών

Υπερσύγχρονο εργαστήριο επισκευής ηλεκτρονικών συσκευώνΜπορούμε να δημιουργούμε τα ωραιότερα μέρη του κόσμου!

Διαθέτουμε το πιο προηγμένο στούντιο κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα

Κατασκευάζουμε σχεδόν κάθε ηλεκτρονικό είδοςΚατασκευή ηλεκτρονικών πλακετών για κάθε τι που χρειάζεστε...

Συμβουλές για να έχετε τον τεχνικό σας… λιγότερο ανάγκη!

Παρακάτω, σημειώνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη μακροζωία των ηλεκτρονικών συσκευών σας. Πράγματι με σωστή χρήση και συντήρηση θα μπορείτε να έχετε λιγότερο ανάγκη τον τεχνικό σας ή και καθόλου αν ζήσει για το διάστημα μέχρι να αγοράσετε καινούργια.

 

 

 

Φροντίζουμε λοιπόν τα παρακάτω:

Η συσκευή να εγκατασταθεί για να λειτουργήσει σε συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασία, υγρασία, καθαρότητα ατμόσφαιρας), όπως ορίζεται από τον κατασκευαστή της. Συνήθως η θερμοκρασία περιβάλλοντος πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 5 – 35 οC  , η υγρασία 20 – 60% και με όσο το δυνατό λιγότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους (σκόνη, καπνός κ.α.).

Χρησιμοποιούμε σταθεροποιητή τάσης μεταξύ της πρίζας και της συσκευής για να προστατεύεται η τελευταία από τις μεταβολές τάσεις του δικτύου ηλεκτροδότησης. Σε συσκευές που δεν πρέπει να διακόπτεται ξαφνικά η λειτουργία τους και χρειάζεται χειρισμός από το χρήστη, όπως για παράδειγμα οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, θα πρέπει να χρησιμοποιείται UPS μεταξύ της πρίζας και της συσκευής, και αν περιέχει το ίδιο σταθεροποιητή τάσης (όπως τα περισσότερα σήμερα) ακόμα καλύτερα. UPS έχουν ανάγκη πιο πολύ συσκευές όπως: ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, router κ.α

Την αφαιρούμαι από την πρίζα όταν δεν την χρησιμοποιούμε αντί να μένει σε αναμονή.

Δεν καταναλώνουμε φαγητό και ποτό κοντά ή επάνω της, εφ’ όσον αν εισχωρήσει στο εσωτερικό μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη ή και ολοκληρωτική καταστροφή.

Συντηρούμε τακτικά τη συσκευή μας. Καθαρίζουμε εξωτερικά όπως ορίζεται για την κάθε μια από τον κατασκευαστή και εσωτερικά συνήθως μία φορά το χρόνο, απομακρύνοντας σκόνες και άλλους ρύπους. Αν δεν είναι εύκολη η επέμβαση εσωτερικά, μπορούμε να απευθυνθούμε σε έναν τεχνικό με τις κατάλληλες γνώσεις, να μας βοηθήσει.

Αν εντούτοις προκύψει βλάβη και δεν καλύπτεται από την εγγύηση εμπιστευόμαστε έναν έμπειρο τεχνικό για την επιδιόρθωση της βλάβης, ακολουθώντας τη συμβουλή του για τη χρήση της. Ζημίες που προκαλούνται από ανειδίκευτους τεχνικούς ενδέχεται να μην επιδιορθώνονται ή να μην μπορούν να αναλάβουν ορισμένα τεχνικά εργαστήρια.

FIXYGON
Χαράλαμπος Καρκαλέτσης

Share

Write your comment Here