Κατασκευή εκπαιδευτικού ρομπότ από τη Fixygon

Όπως είναι ήδη γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Fixygon, έχω αναλάβει τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού ρομποτικής στο δημοτικό σχολείο Φύλλων Ευβοίας.

Για να γίνει καλύτερο και πιο ενδιαφέρον το μάθημα, προχωρώ στη σχεδίαση και κατασκευή ενός απλού εκπαιδευτικού ρομπότ, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν να το προγραμματίζουν για οποιαδήποτε λειτουργία επιθυμούν, μαθαίνοντας ταυτόχρονα και τον τρόπο κατασκευής του.

Η καρδιά του νέου αυτού δημιουργήματος θα είναι ένας μικροελεγκτής AVR πάνω στον οποίο ήδη τα παιδιά εκπαιδεύονται, που θα ελέγχει τους κινητήρες, τους αισθητήρες, μία οθόνη και ένα μεγάφωνο για φωνή, που θα έχει επάνω του. Πιθανόν να γίνει ακόμα και επαναφορτιζόμενο για να μην χρειάζεται να αλλάζουμε συνέχεια μπαταρίες.

Έχουμε αποφασίσει να έχει τρεις ρόδες, που στις δύο από αυτές να έχουν προσαρμοστεί κινητήρες με δυνατότητα κίνησης εμπρός, πίσω, δεξιά, αριστερά. Θα έχει δύο αισθητήρες υπερύθρων εμπρός και δύο πίσω για την ανίχνευση εμποδίων και ίσως κάποιους διακόπτες για διάφορες λειτουργίες όπως το σταμάτημα του προγράμματος ή την επανεκκίνηση. Σχεδιάζουμε τη δυνατότητα ελέγχου με τηλεκοντρόλ, την προσαρμογή οθόνης για να εμφανίζει γραπτά μηνύματα, καθώς και μεγαφώνου για τα ακουστικά μηνύματα.

Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Φύλλων καθώς και τον διευθυντή του σχολείου, για την τιμή που μου έκαναν να με επιλέξουν για τη θέση αυτή και εύχομαι καλή συνέχεια στα μαθήματα και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές του σχολείου.


Μετά χαράς και τιμής

Χαράλαμπος Καρκαλέτσης

FIXYGON


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.