Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

Παρακολουθείστε την στο κανάλι της Fixygon στο Youtube
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1/5/2021

Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για σχεδόν κάθε σας ανάγκη

Τρεις μήνες εγγύηση σε κάθε επισκευή

Κορυφαία ελληνική παραγωγή animation

Απομακρύνεται πτηνά και τετράποδα ζώα από τις καλλιέργειες σας με τον δημοφιλή repeller υπερήχων της Fixygon
Κυκλοφόρησε Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Υπερσύγχρονο εργαστήριο επισκευής και κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών

Ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο animation studio. Πανίσχυρο workstation ακόμα και για την πιο απαιτητική παραγωγή.

Καύσιμο από τον αέρα; Ναι καλά διαβάσατε…

Στα πλαίσια έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης της Fixygon στον τομέα της παραγωγής φτηνής ή ακόμα και δωρεάν ενέργειας, την προηγούμενη φορά κάναμε ένα πολύ σημαντικό πείραμα! Ένα πείραμα που ενδέχεται να αλλάξει τον κόσμο αν η διάταξη που φτιάξαμε εξελιχθεί.

Προσπαθώντας να δώσουμε φτηνή ή ακόμα και δωρεάν ενέργεια στον κόσμο για να αποφύγει την πληρωμή πανάκριβων λογαριασμών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, κάναμε ένα πείραμα το οποίο το εμπνευστήκαμε από την φωτοσύνθεση των φυτών.

Τα φυτά για να φτιάξουν το “καύσιμό” τους και να πέρνουν ενέργεια, χρησιμοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας και το φως του ήλιου.

Με τη βοήθεια ενός φωτοβολαταΙκού πάνελ και μιας συσκευής που περιέχει καταλύτη χαλκού, μπορέσαμε να κάνουμε τη διαδικασία αυτή σε ένα πολύ μικρό βαθμό. Ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του αέρα που διέρχεται πάνω από το μέταλλο χαλκού, πραγματοποιήθηκε η χημική ένωση, του διοξειδίου του άνθρακα CO2 και του νερού από την υγρασία του αέρα Η2Ο προς παραγωγή οινοπνεύματος (αιθανόλης). Η παραγωγή ήταν μόλις 2 γραμμάρια στις 6 ώρες λειτουργίας της συσκευής, αλλά η αρχή έχει γίνει!

Το οινόπνευμα, όπως και τη βενζίνη, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος σε μια γεννήτρια ή την κίνησή μας με το αυτοκίνητο με πολύ μικρές ίσως τροποποιήσεις στον κινητήρα.

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου θα σας παρουσιάσουμε μία βελτίωση αυτής της συσκευής αν πάει καλά η προσπάθεια αυτή να παράγεται δηλαδή περισσότερο καύσιμο ανά ώρα.

Αν πετύχει και αυτή η προσπάθεια, τότε ανοίγονται νέοι δρόμοι για την δωρεάν παραγωγή καθαρής ενέργειας, χωρίς πολλά φωτοβολταΙκά και πανάκριβες μπαταρίες που χαλούν μετά από 4 – 6 χρόνια και θέλουν αντικατάσταση.

FIXYGON

Χαράλαμπος Καρκαλέτσης

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.