Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

Παρακολουθείστε την στο κανάλι της Fixygon στο Youtube
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1/5/2021

Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για σχεδόν κάθε σας ανάγκη

Τρεις μήνες εγγύηση σε κάθε επισκευή

Κορυφαία ελληνική παραγωγή animation

Απομακρύνεται πτηνά και τετράποδα ζώα από τις καλλιέργειες σας με τον δημοφιλή repeller υπερήχων της Fixygon
Κυκλοφόρησε Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Υπερσύγχρονο εργαστήριο επισκευής και κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών

Ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο animation studio. Πανίσχυρο workstation ακόμα και για την πιο απαιτητική παραγωγή.

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις για την επιχείρηση

————————————————————————

  • Γενικές

    1. Έχω μία ιδέα για μία ταινία ή τραγούδι της Fixygon. Μπορώ να την υποβάλλω ώστε να δημιουργηθεί;

Η Fixygon δεν δέχεται οποιαδήποτε δημιουργική ιδέα. Όλες οι ιδέες και οι ιστορίες της Fixygon αναπτύσσονται εσωτερικά και αυτό είναι πολιτική της επιχείρησής.

    2. Χρειάζομαι μία συγκεκριμένη ηλεκτρονική συσκευή και δεν τη βρίσκω στην αγορά να την προμηθευτώ ή είναι ασύμφορη, μπορείτε να την κατασκευάσετε;

Από Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και πλέον έχουν κλείσει οι παραγγελίες ηλεκτρονικών κατασκευών από το κοινό. Κατά διαστήματα η Fixygon παράγει και κυκλοφορεί διάφορους τύπους ηλεκτρονικών κατασκευών που καλύπτουν πολλές από τις ανάγκες του οικιακού χρήστη, του ερασιτέχνη ή του επαγγελματία. Παρακαλώ διαβάστε περισσότερα στο μενου Προϊόντα

    3. Μπορείτε να με βοηθήσετε για ένα σχολικό έργο ή παρουσίαση;

Λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό αιτημάτων για σχολικά έργα αλλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στον καθένα ξεχωριστά. Ο ιστότοπος αυτός παρόλα αυτά περιέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα έργα της Fixygon, τον τρόπο που δουλεύουμε, τόσο γύρω από τα ηλεκτρονικά όσο και για την παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων, καθώς και ιστορικά δεδομένα.

    4. Μπορώ να στείλω το βιογραφικό μου σημείωμα ή κάποιο portfolio μου για να εργαστώ στην Fixygon;

Η Fixygon προς το παρόν είναι μία ατομική επιχείρηση και συνεπώς δεν διατηρεί προσωπικό.

    5. Μπορούμε να προγραμματίσουμε μία σχολική ή ατομική εκδρομή για να ξεναγηθούμε στα εργαστήρια της επιχείρησης;

Μπορείτε να περάσετε από το χώρο μας οποιαδήποτε ώρα λειτουργεί η Fixygon (δείτε το πρόγραμμα πατώντας εδώ) για να προμηθευτείτε κάρτα επισκέπτη. Η κάρτα αυτή αναγράφει το όνομα του ενδιαφερόμενου καθώς και την ημερομηνία που μπορεί να μας επισκεφθεί. Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι τα εργαστήρια της Fixygon ανοίγουν ορισμένες περιόδους μέσα στο έτος για τους επισκέπτες. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.


  • Τεχνολογικού ενδιαφέροντος

          – Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών

       1.  Ποια τεχνολογικά μέσα χρησιμοποιείτε για την επισκευή ενός υπολογιστή;

Για την εύρεση της βλάβης στο ηλεκτρονικό του κύκλωμα, κυρίως χρησιμοποιείται ένα πολύμετρο με δυνατότητα μέτρησης της τάσης, του ρεύματος αλλά και της αντίστασης με ακρίβεια. Κυρίως ελέγχουμε για βραχυκυκλωμένους πυκνωτές ή ημιαγωγούς, ενώ μπορούμε να ανιχνεύσουμε και τη θέση του βραχυκυκλώματος με μέτρηση αντίστασης με ακρίβεια. Ελέγχονται οι τάσεις που πρέπει να υπάρχουν σε διάφορα σημεία για τη σωστή λειτουργία καθώς και κάποιες συχνότητες που πρέπει να καταφτάνουν σε άλλα με έναν παλμογράφο. Όσο αφορά την επέμβαση, χρησιμοποιείται κολλητήρι (θερμαινόμενης μύτης) για την συγκόλληση συμβατικών εξαρτημάτων ή θερμού αέρα αν πρόκειται για τη συγκόλληση SMD εξαρτημάτων.

        2. Θα μπορούσε να κολληθεί καλωδιοταινία επάνω σε panel LCD τηλεόρασης;

Μπορεί να κολληθεί με ειδικό αγώγιμο σπρέι που διαθέτουμε στο εργαστήριό μας, ακόμα και γι’ αυτή τη δύσκολη επέμβαση.

       – Κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών

      1. Πως σχεδιάζετε τα ηλεκτρονικά κυκλώματα;

Αυτό είναι ένα θέμα για να γράψουμε μία ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια. Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές χωρίζονται σε βαθμίδες. Κάθε βαθμίδα είναι μία μικρή ή μεγάλη ομάδα εξαρτημάτων που εκτελούν μία συγκεκριμένη λειτουργία. Ανάλογα την ισχύ και τη συχνότητα που απαιτείται για να λειτουργήσει η κάθε βαθμίδα, επιλέγονται τα κατάλληλα εξαρτήματα. Για παράδειγμα δεν θα επιλέξουμε τα ίδια εξαρτήματα για την κατασκευή ενός ενισχυτή πομπού σε συχνότητα 100MHz και για έναν ενισχυτή ήχου που λειτουργεί στις χαμηλές συχνότητες ήχου 20Hz – 20KHz. Ακόμα υπάρχουν και άλλα μυστικά όπως το κατάλληλο μήκος και πάχος των διαδρόμων στην πλακέτα (ειδικά για πολύ υψηλές συχνότητες), σχεδίαση των διαδρόμων για χαμηλότερο θόρυβο, κατάλληλα φίλτρα συχνοτήτων κτλ. Όσοι έχουν ασχοληθεί με ηλεκτρονικές κατασκευές ενδελεχώς γνωρίζουν αρκετά από αυτά.

      2. Πως κατασκευάζονται οι πλακέτες στο εργαστήριό σας;

Κατασκευάζουμε τις ηλεκτρονικές μας πλακέτες με την κλασική μέθοδο. Εισάγουμε στο κατάλληλο πρόγραμμα υπολογιστή το θεωρητικό κύκλωμα, το οποίο μετατρέπεται σε PCB (διάδρομοι για την πλακέτα). Το σχέδιο PCB εκτυπώνεται ασπρόμαυρα σε διαφάνεια με πολύ καλή ποιότητα εκτύπωσης. Έπειτα η διαφάνεια τοποθετείται επάνω σε φωτοευαίσθητη πλακέτα και η πλακέτα φωτίζεται σε θάλαμο υπεριώδους ακτινοβολίας. Μετά η πλακέτα περνά από δύο χημικά. Καυστική σόδα και τριχλωριούχο σίδηρο. Στο πρώτο μένει μερικά δευτερόλεπτα ενώ στο δεύτερο περίπου 40 λεπτά (ανάλογα τη θερμοκρασία). Εκεί που μπόρεσε να περάσει το φως (από τις διαφανείς περιοχές) το υλικό της πλακέτας (φωτοευαίσθητη ουσία και χαλκός) προσβάλλεται και εξαφανίζεται από την πλακέτα (αντιδρά με τα χημικά). Στις περιοχές που δεν μπόρεσε να περάσει το φως (σκοτεινές περιοχές της διαφάνειας), τα υλικά δεν προσβάλλονται από τα παραπάνω χημικά. Έτσι δημιουργούνται οι διάδρομοι.

      3. Με ποιο software σχεδιάζετε τα PCB;

Χρησιμοποιούμε το ελεύθερο λογισμικό, κλειστού όμως κώδικα “PCB creator”. Αν και αυτή είναι μία εφαρμογή για λειτουργικό σύστημα Windows, μέσω ειδικoύ προγράμματος την τρέχουμε κανονικά σε Linux (που λειτουργούν οι υπολογιστές της Fixygon).

       – Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών (κινουμένων σχεδίων)

      1. Με ποια προγράμματα δημιουργείτε τις ταινίες σας;

Χρησιμοποιούμε τα παρακάτω προγράμματα:

Blender 3D: Ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία δισδιάστατων και τρισδιάστατων μοντέλων, κίνησης, εξομοίωσης φυσικών φαινομένων, ειδικών εφέ καθώς και video editing – montaz .

Blender renderer: Ενσωματωμένο λογισμικό με το Blender 3D που προσφέρει το πακέτο για την απόδοση σε εικόνα φωτορεαλιστική (να φαίνεται σαν πραγματική) ή μη φωτορεαλιστική. Υπολογίζει και εξάγει την απεικόνιση των μοντέλων και του περιβάλλοντος σε σχέση με το φως, τις σκιές, το γυάλισμα και ότι άλλο έχουμε ρυθμίσει.

Gimp: Λογισμικό ανοιχτού κώδικα γία την επεξεργασία των εικόνων και των texture για τα μοντέλα

LMMS: Η μουσική και τα ηχητικά εφέ δημιουργούνται με το λογισμικό επίσης ανοιχτού κώδικα LMMS.

Audacity: Λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επεξεργασία ήχου stereo και πολυκάναλου π.χ. 5.1, 7.1 ή και παραπάνω!

Λειτουργικό σύστημα workstation: Το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή που γίνονται η παραγωγές αυτές είναι προς το παρόν Linux Xubuntu 18.04 – 64bit

      2. Σε ποια μορφή εικόνας – video γίνεται η απόδοση των ταινιών ;

Κάθε σκηνή που προγραμματίζεται με τα μοντέλα και το περιβάλλον που θέλουμε να φαίνονται στην ταινία, εξάγεται σε μορφή εικόνας .png ασυμπίεστο, σε ανάλυση χρώματος 48bit και ανάλυση εικόνας κυρίως UHD / UW δηλαδή ανάλυση 3840 / 1608 pixels. Κάθε εικόνα .png αποτελεί ένα καρέ video, οπότε για ένα δευτερόλεπτο ταινίας, εξάγουμε 24 εικόνες οι οποίες εισάγονται στο Blender 3D ξανά για video editing.

Τελικό αρχείο

Εικόνα: Το τελικό video που πρόκειται να διακινηθεί, εξάγεται κυρίως σε μορφή .mp4 με κωδικοποίηση x264 μη απωλεστική και προφίλ “high444” με level 5.1.

Ήχος: Ο τελικός ήχος παραδίδεται και αυτός εντελώς ασυμπίεστος σε ξεχωριστό αρχείο με τη μορφή .wav ή ενσωματωμένος στο αρχείο video στα 24 bit με τη μορφή PCM, stereo ή 5.1 ή 7.1 κανάλια και συχνότητα δειγματοληψίας 96000 Hz.

     3. Πόσος χρόνος χρειάζεται για την δημιουργία και την εξαγωγή μίας ταινίας;

Μία ταινία μεγάλου μήκους (περίπου 90 λεπτών) χρειάζεται κάπου 3 έτη για να δημιουργηθεί και 1 επιπλέον έτος για να γίνει η απόδοσή της σε video.

Share