Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών

Κορυφαία παραγωγή γραφικών

Υπερσύγχρονο εργαστήριο επισκευής ηλεκτρονικών συσκευώνΜπορούμε να δημιουργούμε τα ωραιότερα μέρη του κόσμου!

Διαθέτουμε το πιο προηγμένο στούντιο κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα

Κατασκευάζουμε σχεδόν κάθε ηλεκτρονικό είδοςΚατασκευή ηλεκτρονικών πλακετών για κάθε τι που χρειάζεστε...

Ηλεκτρονικές κατασκευές για Χομπίστες

Εδώ μπορείτε να βρείτε διάφορα ηλεκτρονικά κυκλώματα για να ασχοληθείτε και μόνοι σας με ηλεκτρονικές κατασκευές, σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Η Fixygon δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για καταστροφή εξοπλισμού ή προσωπικό τραυματισμό.

Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα δίνονται κυρίως για μελέτη, και εκείνος που θα προχωρήσει στην κατασκευή, θα πρέπει να έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας στο εργαστήριό του και φυσικά να έχει τις κατάλληλες ικανότητες και γνώσεις να τα υλοποιήσει. Τα κυκλώματα έχουν ελεγχθεί και λειτουργούν οπως περιγράφεται, αρκεί να τα υλοποιήσετε σωστά.

Ηλεκτρονικό κύκλωμα ανεβάζουμε 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Σαββάτο!

Σαββάτο 11 Ιουλίου 2020

Προενισχυτής μικροφώνου με τρανζίστορ

Ένα πολύ απλό κύκλωμα προενισχυτή μικροφώνου με τρανζίστορ, το οποίο λειτουργεί με χαμηλή τάση 6 – 12V και μπορεί να συνδεθεί σε οποιονδήποτε τελικό ενισχυτή με είσοδο σήματος επιπέδου “line” δηλαδή κάπου 1V rms. Tο κύκλωμα λειτουργεί και με μικρόφωνο μπαταρίας, αλλά και μικρόφωνο χωρίς μπαταρία. Αν το μικρόφωνό σας λειτουργεί με μπαταρία ή είναι δυναμικό, τότε αφαιρείτε την αντίσταση των 2.2ΚΩ. Αν έχετε μία μικροφωνική κάψα ή κάποιο πυκνωτικό μικρόφωνο που δεν διαθέτει μπατάρια (όπως τα περισσότερα μικρόφωνα υπολογιστή), τότε είναι απαράιτητη η αντίσταση των 2,2ΚΩ για να λειτουργήσει το μικρόφωνο. Το κύκλωμα αυτό ενισχύει το σήμα εισόδου κατά τάση περίπου 200 φορές, έτσι όπως είναι σχεδιασμένο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για μουσικά όργανα (αφαιρώντας την αντίσταση των 2,2ΚΩ στην είσοδο), ενώ είναι εύκολο να κατασκευαστεί σε μια πλακέτα διάτρητη.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Flasher με το ολοκληρωμενο 555

Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται το κύκλωμα ενός απλού ταλαντωτή – flasher LED με το ολοκληρωμένο 555. Η συχνότητα του μπορεί να μεταβάλλεται από 0.5Ηz – 5 Ηz γυρίζοντας το ποτενσιόμετρο των 10ΚΩ. Έτσι όπως είναι σχεδιασμένο το κύκλωμα μπορεί να αναβοσβήνει εναλλάξ το κόκκινο με το πράσινο LED. Εάν δεν θελετε δύο LED μπορείτε να αφαιρέσετε το ένα από τα δύο (όποιο θέλετε) μαζί με την αντίστοιχη αντίσταση. Μπορεί να λειτουργεί με τάση σταθεροποιημένη 5 – 14V ενώ είναι εύκολο να υλοποιηθεί επάνω σε μία διάτρητη πλακέτα.

Share