Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

Παρακολουθείστε την στο κανάλι της Fixygon στο Youtube
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1/5/2021

Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για σχεδόν κάθε σας ανάγκη

Τρεις μήνες εγγύηση σε κάθε επισκευή

Κορυφαία ελληνική παραγωγή animation

Απομακρύνεται πτηνά και τετράποδα ζώα από τις καλλιέργειες σας με τον δημοφιλή repeller υπερήχων της Fixygon
Κυκλοφόρησε Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Υπερσύγχρονο εργαστήριο επισκευής και κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών

Ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο animation studio. Πανίσχυρο workstation ακόμα και για την πιο απαιτητική παραγωγή.

Ηλεκτρονικές κατασκευές για Χομπίστες

Εδώ μπορείτε να βρείτε διάφορα ηλεκτρονικά κυκλώματα για να ασχοληθείτε και μόνοι σας με ηλεκτρονικές κατασκευές, σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Η Fixygon δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για καταστροφή εξοπλισμού ή προσωπικό τραυματισμό.

Τα ηλεκτρονικά κυκλώματα δίνονται κυρίως για μελέτη, και εκείνος που θα προχωρήσει στην κατασκευή, θα πρέπει να έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας στο εργαστήριό του και φυσικά να έχει τις κατάλληλες ικανότητες και γνώσεις να τα υλοποιήσει. Τα κυκλώματα έχουν ελεγχθεί και λειτουργούν οπως περιγράφεται, αρκεί να τα υλοποιήσετε σωστά.

Ηλεκτρονικό κύκλωμα ανεβάζουμε 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Σαββάτο!

Σαββάτο 11 Ιουλίου 2020

Προενισχυτής μικροφώνου με τρανζίστορ

Ένα πολύ απλό κύκλωμα προενισχυτή μικροφώνου με τρανζίστορ, το οποίο λειτουργεί με χαμηλή τάση 6 – 12V και μπορεί να συνδεθεί σε οποιονδήποτε τελικό ενισχυτή με είσοδο σήματος επιπέδου “line” δηλαδή κάπου 1V rms. Tο κύκλωμα λειτουργεί και με μικρόφωνο μπαταρίας, αλλά και μικρόφωνο χωρίς μπαταρία. Αν το μικρόφωνό σας λειτουργεί με μπαταρία ή είναι δυναμικό, τότε αφαιρείτε την αντίσταση των 2.2ΚΩ. Αν έχετε μία μικροφωνική κάψα ή κάποιο πυκνωτικό μικρόφωνο που δεν διαθέτει μπατάρια (όπως τα περισσότερα μικρόφωνα υπολογιστή), τότε είναι απαράιτητη η αντίσταση των 2,2ΚΩ για να λειτουργήσει το μικρόφωνο. Το κύκλωμα αυτό ενισχύει το σήμα εισόδου κατά τάση περίπου 200 φορές, έτσι όπως είναι σχεδιασμένο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για μουσικά όργανα (αφαιρώντας την αντίσταση των 2,2ΚΩ στην είσοδο), ενώ είναι εύκολο να κατασκευαστεί σε μια πλακέτα διάτρητη.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Flasher με το ολοκληρωμενο 555

Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται το κύκλωμα ενός απλού ταλαντωτή – flasher LED με το ολοκληρωμένο 555. Η συχνότητα του μπορεί να μεταβάλλεται από 0.5Ηz – 5 Ηz γυρίζοντας το ποτενσιόμετρο των 10ΚΩ. Έτσι όπως είναι σχεδιασμένο το κύκλωμα μπορεί να αναβοσβήνει εναλλάξ το κόκκινο με το πράσινο LED. Εάν δεν θελετε δύο LED μπορείτε να αφαιρέσετε το ένα από τα δύο (όποιο θέλετε) μαζί με την αντίστοιχη αντίσταση. Μπορεί να λειτουργεί με τάση σταθεροποιημένη 5 – 14V ενώ είναι εύκολο να υλοποιηθεί επάνω σε μία διάτρητη πλακέτα.

Σαββάτο 29 Αυγούστου 2020

Ενισχυτής ήχου 1W

Παραπάνω φαίνεται το σχέδιο ενός πολύ απλού κυκλώματος ενισχυτή ήχου με το ολοκληρωμένο TDA2822M για όσους θέλουν να πειραματιστούν. Είναι ένα ολοκληρωμένο που χρησιμοποιείται κυρίως από τους κατασκευαστές στα φορητά ραδιοφωνάκια, walkie talkie και άλλα. Το τσιπ περιέχει 2 ενισχυτές μέσα του (για εφαρμογές stereo) αλλά στο κύκλωμα παρουσιάζουμε τη συνδεσμολογία των 2 αυτών ενισχυτών σε γέφυρα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε θεωρητικά 4 φορές την ισχύ του ενός ενισχυτή στην έξοδο. Το κύκλωμα τροφοδοτείται με τάση 3 – 6V και η ισχύς εξόδου στα 4 Ω είναι από 0,25W έως 1,4W αλλά για να υπάρχει ένα περιθώριο προτιμήστε ένα μεγάφωνο γύρω στα 3W. Το κύκλωμα μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με το κύκλωμα του προενισχυτή με τρανζίστορ για να συνδέσετε μικρόφωνο. Είναι και αυτό εύκολο να υλοποιηθεί σε διάτρητη πλακέτα και να τροφοδοτηθεί με μπαταρίες.

Σαββάτο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Μίκτης ήχου τριών καναλιών

Οι φίλοι του κaraoke θα λατρέψουν το παραπάνω απλό κύκλωμα μίκτη ήχου. Διαθέτει τρία κανάλια, με τα δύο πρώτα να είναι σχεδιασμένα για μικρόφωνο ενώ το τελευταίο για είσοδο μουσικής από κάποιο CD/mp3 player. Μπορεί να δεχτεί στις εισόδους μικροφώνου ακόμα και μουσικά όργανα, όπως μπουζούκι, κιθάρα κτλ με επίπεδο 20mVrms ενώ στην είσοδο line in μπορεί να δεχτεί ήχο από κάποιο synthesizer, αρμόνιο και λοιπά μουσικά όργανα με έξοδο επιπέδου περίπου 1Vrms. Το σχέδιο είναι πολύ απλό και προορίζεται για οικιακή χρήση και δοκιμές, δεν πρόκειται για επαγγελματική σχεδίαση, παρόλα αυτά η ποιότητα ήχου του είναι πολύ καλή εάν γίνει μια προσεκτική κατασκευή. Τα ποτενσιόμετρα των 47KΩ πρέπει να είναι λογαριθμικά για μια ομαλή αύξηση / μείωση έντασης. Στη θέση του ολοκληρωμένου LF351 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τελεστικό ενισχυτή με γινόμενο συχνότητας Χ απολαβής μεγαλύτερο ή ίσο των 5ΜΗz. Απλώς θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε το φυλλάδιο του κατασκευαστή για να δείτε πως θα προσαρμόσετε τα ποδαράκια στο νέο. Η τάση τροφοδοσίας Vcc μπορεί να είναι από 9V έως 30V (για το συγκεκριμένο τσιπ του σχεδίου).

Σελίδες 1 2 3 4 5 6

Share