Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

Παρακολουθείστε την στο κανάλι της Fixygon στο Youtube
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1/5/2021

Προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για σχεδόν κάθε σας ανάγκη

Τρεις μήνες εγγύηση σε κάθε επισκευή

Κορυφαία ελληνική παραγωγή animation

Απομακρύνεται πτηνά και τετράποδα ζώα από τις καλλιέργειες σας με τον δημοφιλή repeller υπερήχων της Fixygon
Κυκλοφόρησε Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Υπερσύγχρονο εργαστήριο επισκευής και κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών

Ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο animation studio. Πανίσχυρο workstation ακόμα και για την πιο απαιτητική παραγωγή.

Ηλεκτρονικές κατασκευές για χομπύστες – 6η σελιδα

Σαββάτο 24 Απριλίου 2021

Audio equalizer 6 bands

Ένα πολύ απλό και ποιοτικό κύκλωμα equalizer που σχεδιάσαμε στη Fixygon και έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα σε αρκετές εφαρμογές μας. Βασίζεται στο ολοκληρωμένο κύκλωμα LM324 που περιέχει 4 τελεστικούς ενισχυτές. Στο σχέδιο εμφανίζονται οι δύο (A και B) για μονοφωνικές εφαρμογές, ενώ αν θέλετε stereo θα πρέπει να φτιάξετε άλλη μια φορά το παραπάνω σχέδιο, χρησιμοποιώντας χρησιμοποιώντας και τους C και D με διπλά ποτενσιόμετρα φυσικά. Στην ουσία δηλαδή με το ίδιο τσιπ μπορείτε να φτιάξετε ένα μονοφωνικό ή στερεοφωνικό equalizer για τη ρύθμιση 6 περιοχών συχνοτήτων γύρω από την κεντρική συχνότητα της κάθε περιοχής που φαίνεται στο σχέδιο. Δεν υπάρχει κάποια δυσκολία στην κατασκευή ούτε στην εύρεση των υλικών. Απλώς θα πρέπει να κατασκευάσετε προσεκτικά την πλακέτα σας, διάτρητη ή φωτοευαίσθητη για να μην έχετε θόρυβο στην έξοδο προς τον ενισχυτή. Θα πρέπει να συνδεθεί σε μονή σταθεροποιημένη τροφοδοσία από +9V έως +25V.

Σαββάτο 24 Απριλίου 2021

Flip – flop LED flashing

Δεν θέλαμε να λείπει από τα κυκλώματά μας αυτό το πολύ απλό αλλά χρήσιμο κύκλωμα. Στην πρώτη σελίδα παρουσιάσαμε έναν LED flasher με το 555. Σήμερα σας δείχνουμε πως μπορείτε να κάνετε το ίδιο με δύο μόνο μικρά transistor. Το κύκλωμα αυτό χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, κυρίως για την αποθήκευση πληροφοριών 0 και 1 (R-S flip flop) σαν δισταθής πολυδονητής. Στο σχέδιό μας χρησιμοποιείται σαν ασταθής πολυδονητής (με πυκνωτές μεταξύ εισόδων και εξόδων, έτσι ώστε να μεταβάλλονται τα επίπεδα τάσης και να προκύπτει ταλάντωση. Τροφοδοτείστε με 6 έως 12V, βάλτε τα χρώματα LED που επιθυμείτε και απολαύστε το αποτέλεσμα της κατασκευής σας.

Σαββάτο 29 Μαΐου 2021

Χρονοδιακόπτης φώτων οικίας – καταστήματος

Ένα πολύ απλό κύκλωμα χρονοδιακόπτη φώτων για σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου 2021 για να πειραματιστείτε όσοι αγαπάτε τα ηλεκτρονικά. Είναι το κύκλωμα που ενεργοποιεί τα κοινόχρηστα φώτα της πολυκατοικίας μέχρι να ανέβουμε τις σκάλες και μετά τα απενεργοποιεί. Μπορείτε να αλλάξετε την αντίσταση και τον πυκνωτή στην είσοδο της πύλης NOT (CD4069) για να πετύχετε το χρόνο που θέλετε. Με τα στοιχεία που φαίνονται στο σχέδιο, ο χρόνος είναι περίπου 1 λεπτό. Όταν το φως που θα έχετε συνδέσει στην έξοδο του relay απενεργοποιηθεί, μπορείτε να πατήσετε το button S1 για να ενεργοποιηθεί και πάλι για 1 λεπτό.

Σαββάτο 17 Ιουλίου 2021

Motor control with PWM

Μετά από τόσο καιρό, ας δώσουμε και ένα σχεδιάκι για τους χομπύστες μας. Το κύκλωμα ελέγχει τις στροφές ενός απλού και μικρού κινητήρα DC από 3V έως 12V που μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα ηλεκτροκίνητα παιχνίδια ή παλιά κασετόφωνα. Η ιδέα είναι πολύ απλή. Το ολοκληρωμένο 555 παράγει ένα τετραγωνικό παλμό περίπου στα 2,1ΚΗz. Το φίλτρο RC στην έξοδό του το μετατρέπει σε τριγωνικό σήμα. Το τριγωνικό σήμα συγκρίνεται στον τελεστικό ενισχυτή LF351 με μία σταθερή τάση που ρυθμίζουμε από το ποτενσιόμετρο. Η έξοδος του LF351 είναι πάλι ένα τετραγωνικό σήμα αλλά αυτή τη φορά με μεταβλητό Duty cycle. H πύλη ΝΟΤ HCF4069 βελτιώνει και αντιστρέφει το τετραγωνικό σήμα το οποίο ενισχυμένο από το τρανζίστορ BD135 τροφοδοτεί το μοτέρ. Το σχέδιο δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία στην κατασκευή ούτε στην εύρεση των υλικών. Λειτουργεί με τάση σταθεροποιημένη 12V ενώ το κύκλωμα του transistor τροφοδοτείται ανάλογα με τη μέγιστη τάση του μοτέρ που έχετε. Αν για παράδειγμα το μοτέρ σας λειτουργεί στα 6V, τότε θα τροφοδοτήσετε με 6V το κύκλωμα του BD135.

Σαββάτο 24 Ιουλίου 2021

Not gate oscillator

Ένας πολύ απλός και μεγάλης ακρίβειας ταλαντωτής είναι το σημερινό μας κύκλωμα. Το ολοκληρωμένο 74HC04 είναι μία πύλη NOT για υψηλές συχνότητες και μπορεί να ταλαντώσει, συνδέοντας με τον τρόπο που φαίνεται στο σχέδιο, κάποιο κρύσταλλο από 3 έως 25ΜΗz. Με τάση Vcc 8 – 12V τροφοδοτείτε το LM7805 το οποίο την σταθεροποιεί στα 5V για να λειτουργεί η πύλη. Μπορείτε να μετρήσετε την έξοδο με κάποιο παλμογράφο και να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο σε πάρα πολλές εφαρμογές που χρειάζονται υψηλές συχνότητες μεγάλης ακρίβειας.

Σελίδες 1 2 3 4 5 6

Share